Az ezerarcú nő

A Vásárosnaményban és környékén alkotó nők ajándékozták meg az őket köszöntő férfiakat – és minden érdeklődőt – Az ezerarcú nő című kiállítással, ami a Művelődési Központban nyílt március 7-én.

A kiállítóteremben különféle anyagokban és változatos technikákban ölt testet a női kreativitás: agyagból, bőrből, fából, vászonból, gipszből, gyöngyből, horgolással, patchworkkel, quillinggel és festéssel készültek az alkotások, de nem utolsó sorban a Beregi Múzeum hímzőköröseinek vászonból és hímzőfonalból varázsolt keresztszemes hímzései is helyet kaptak, amik ruhákon, kiegészítőkön, használati tárgyakon hirdetik a készítőjük ügyességét, kreativitását és az alkotás örömét.

A hímzők tanulás, munka, család mellett fordítanak időt arra, hogy a hagyományos beregi mintákkal divatos öltözetet vagy kiegészítőket készítsenek. A kiállított tárgyak melletti QR kódok segítségével találhatók meg azok a népi textíliák a Beregi Múzeum gyűjteményében, melyeknek mintái megjelennek az alkotásokon.

A kiállítás március 24-ig megtekinthető.

Szöveg és kép: Szász Csaba

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027

Rólunk írták...

 • A Magyar-Kazah Baráti Társaság jelen lévő tagjai nevében örömmel jártuk végig a Tomcsányi-kastély és a Máthé-kúriát. Köszönjük a nyitvatartási időn kívüli vendéglátást és részletes tárlatvezetést. További sok sikert és mosolygós látogatót kívánunk!
  Varga Nándor elnök
 • Köszönöm, hogy itt lehettem újra és gyönyörködhettem a csodás beregi keresztszemes kézimunkákban, vaskályhákban, a képeken látott templomok szószékkoronáiban.
  Tisztelettel, Székely Judit
 • Nagyon tetszett a kiállítás és köszönjük szépen a szakszerű, komoly élményt jelentő tárlatvezetést.
 • Az első napok benyomása alapján úgy tűnik nagyon jó döntés volt a részünkről ellátogatni az ország keleti csücskébe. Kedves emberekkel, szívélyes fogadtatással találkoztunk. Itt a múzeumban is. Gratulálunk a kiállításokhoz. Valóban gazdag ízelítőt kaptunk a táj múltjáról. Köszönjük a tárlatvezetőnknek a kapott információkat és kedves kalauzolást.
  Morvai Marina
 • Nagyon, de nagyon tetszett a kiállítás. Máskor is jövök.
  ☺♥
 • Visszatekintés a múltra, régi emlékek, tárgyak megmentése, röviden, tömören. Egy nagyszerű kiállítást láthattunk, köszönjük a nagyszerű emléket, egy budapesti ifjú pár.
  Dominika és Krisztián
 • Kedves idegenvezetés, tartalmas tárlat.
  Győrffy Lajos, Kecskemét