Az ezerarcú nő

A Vásárosnaményban és környékén alkotó nők ajándékozták meg az őket köszöntő férfiakat – és minden érdeklődőt – Az ezerarcú nő című kiállítással, ami a Művelődési Központban nyílt március 7-én.

Bővebben ...

Pattogatott kukorica a karácsonyfán

Az Advent Vásárosnaményban című program keretében december 15-én a Beregi Múzeum asztalánál a gyereksereg bepillanthatott abba az időbe, amikor a fenyőfákra vagy csak egyszerűen fenyőágakra olyan karácsonyi díszek kerültek, amiket az otthoni éléstárban megtaláltak: piros vagy sárga alma, aranyra, ezüstre festett dió, mogyoró vagy tűz felett, rostában pattogatott kukoricából készült füzér adta az ünnep hangulatát.

 

Az alsósok megízlelhették ennek az egyszerű dekorációnak a technikáját: tűt és cérnát fogtak és egyik szemet a másik után fűzték az illatos popcornból, amíg el nem érték a kívánt hosszúságot.

 

További képek...

Cirkalmas szavak 2.

Mire jó a kukuca és ugat-e a fakutya?

Újra cirkalmas szavaink jelentésére lehet tippelni játékunkban.

 

Tetszett a játék? Az előző rész itt található...

A Lónyayak öröksége térségünkben – konferencia

A nyíregyházi Megyeháza Nagytermében került sor arra a konferenciára, amelyet a Tuzsér Községért Közalapítvány szervezett  november 29-én. Személyesen Klicsu Ferenc, az alapítvány elnöke szorgalmazta, hogy a térségünk jeles szülöttének, a 200 éve született gróf Lónyay Menyhértnek a megyénkben, az ország határain belül és azon kívül is méltó emléket állítsanak a rendezvénysorozattal, amelynek a mostani esemény is része.

A program a köszöntők után az előadásokkal folytatódott, szó esett a Lónyayak által elért eredményekről, szerepvállalásaikról, érdemeikről a dualizmustól a vasútépítésen át a világháborúkig.

Mint valaha volt Lónyay birtok, Vásárosnamény képviseletében Filep Sándor polgármester, Májer Ibolya, a Lónyay Menyhért Baptista Technikum és Szakképző Iskola igazgatónője, Tóth Lajos címzetes igazgató, valamint a Beregi Múzeum munkatársai vettek részt, Varga János múzeumigazgató pedig A vásárosnaményi Lónyayak címmel tartott előadásával járult hozzá  a hallgatóság tudásának gyarapításához.

Keresés az oldalunkon

Kövess Minket!

Beregi Múzeum Játéksarok

DSCN8027

Rólunk írták...

 • A Magyar-Kazah Baráti Társaság jelen lévő tagjai nevében örömmel jártuk végig a Tomcsányi-kastély és a Máthé-kúriát. Köszönjük a nyitvatartási időn kívüli vendéglátást és részletes tárlatvezetést. További sok sikert és mosolygós látogatót kívánunk!
  Varga Nándor elnök
 • Köszönöm, hogy itt lehettem újra és gyönyörködhettem a csodás beregi keresztszemes kézimunkákban, vaskályhákban, a képeken látott templomok szószékkoronáiban.
  Tisztelettel, Székely Judit
 • Nagyon tetszett a kiállítás és köszönjük szépen a szakszerű, komoly élményt jelentő tárlatvezetést.
 • Az első napok benyomása alapján úgy tűnik nagyon jó döntés volt a részünkről ellátogatni az ország keleti csücskébe. Kedves emberekkel, szívélyes fogadtatással találkoztunk. Itt a múzeumban is. Gratulálunk a kiállításokhoz. Valóban gazdag ízelítőt kaptunk a táj múltjáról. Köszönjük a tárlatvezetőnknek a kapott információkat és kedves kalauzolást.
  Morvai Marina
 • Nagyon, de nagyon tetszett a kiállítás. Máskor is jövök.
  ☺♥
 • Visszatekintés a múltra, régi emlékek, tárgyak megmentése, röviden, tömören. Egy nagyszerű kiállítást láthattunk, köszönjük a nagyszerű emléket, egy budapesti ifjú pár.
  Dominika és Krisztián
 • Kedves idegenvezetés, tartalmas tárlat.
  Győrffy Lajos, Kecskemét